Nati een sympathieke phono trapje

Dit project zag uiteindelijk eht licht tijdens een zware modificatie van een Jadis JP 40. Die foto's en dat verhaal komt in de modificatie pagina.

De Jadis had een zeer eenvoudige phono trap, zeer std engineering, en ik was absoluut niet onder de indruk van het geluid.

Dus na zorgvuldige denken had ik het idee dat het tijd was om eens iets te doen dat al lang in mijn hoofd aan het rijpen was en dat was iets met de E180F of 6688 penthode die ook geweldig is triodegeschakeld. Zijn steilheid Gm is redelijk hoog en dit help de ruisvloer drukken en met zo een laag signaal niveau is dat zeker een bonus.En ik ben nu eenmaal nieuwsgierig hoe gaat dat klinken ?????

Na het bouwen van talrijke verschillende phono trappen stel ik toch hoge eisen eer ik iets publiceer .

Het meest kritische deel , is het volledig juist krijgen van de Riaa EQ gedeelte, dat klinkt simpel maar dat is het niet .Er zijn zaken die je niet kan uitrekenen omdat we nog te weinig weten over hoe alles mekaar beinvloed , en zaken wat time alignement en transiënten aangaat, dat is zeer moeilijk in te schatten en hoe dit uiteindelijk zal klinken.

Dit is een ontwerp waar juist de EQ's zijn gesplitst om juist in het tijds domein een positief verschil tov van andere EQ's te hebben.

Tonale balans moet kloppen en zelfs dat kan een probleem zijn. En dan heb ik het nog niet eens over aardlussen en andere brom problemen waar ik soms weken zoeken moet om die op te lossen.

Ster aarding ligt dicht bij de beste oplossing, maar met zulke kleine signalen moet je ook een deel geluk hebben met je lay-out en verder is het gebruik van step up trafo's echt aan te raden , ze breken aardlussen vrij goed, en ze verlagen je ruis niveau :)

De huidige top level Lundahl Moving Coil step up transfotjes zijn echt geweldig, de LL1943 is mijn favoriet, maar de LL1933 is ook heerlijk.

Dit circuit werd onmiddelijk geliefd bij de nieuwe eigenaar, hij kon ook vergelijken met mijn 6922 ref phono voorversterker, en beide zijn uitstekend. Hard om te kiezen :)

Deze heeft geen halfgeleiders, geen stroombronnen, geen kathode bypass condensatoren. In dat opzicht is het heel uniek.

Fotos + schema.

Voor vragen stuur gerust een mailtje , Alle componenten op VOORRAAD

Zo zie je wat point to point cablage betekent.

copyright webdesign 2013 Aquablue Benny Glass