Dubbele EL84 PP mini kit

Enkel de printplaat: 25€ btw niet inbegrepen

Komplete voeding voor stereo: 125€ btw niet inbegrepen

Alle onderdelen, inclusief buizen en trafo voor 1 kanaal: 125€ btw niet inbegrepen

Hallo allemaal

Dit is een van mijn nieuwste ontwerpen. Ik had behoefte aan een goedkope, veilige versterker van hoge kwaliteit en daarom koos ik voor de EL84. Met 300 Volt op de anode krijg je er ongeveer 10 Watt uit.

In parallel PP krijg je dus ongeveer 20 Watt. Wat is er zo interessant aan dit ontwerp? Het is zijn eenvoud, gebaseerd op mijn ervaring met de ppEL34.

De schakeling is nagenoeg hetzelfde, met uitzondering van de lage anodespanningen voor de eerste buis. Ik koos voor een ECC88, en met betrouwbaarheid in gedachte, koos ik ook voor kathode bias. Ik ben er in het algemeen niet zo'n grote fan van, alhoewel het de versterker een leuk en warm geluid geeft (en hem ook kalmeert), maar deze versterker was ontworpen voor home theater (voor de surround luidsprekers).

Als we de schakeling bekijken zien we dat deze redelijk eenvoudig is.

De eerste triode staat in voor de versterking. Merk op dat er lokale feedback wordt gebruikt omdat hij niet ontkoppeld is. Verder wordt er ook extra globale negatieve feedback toegepast. Een beetje feedback doet de versterker warmer en beter klinken (in het bijzonder bij penthodes en wanneer de trafo's en andere componenten niet van top kwaliteit zijn).

De tweede triode is een split load fase inverter gekoppeld aan een push pull eindtrap en dan rechtstreeks in een ringkern PP uitgangstrafo.

De buizen zijn in triode mode geschakeld, omdat trafo uit de PP300B komt.

De versterker levert 20 Watt en heeft een heel warm timbre, en dit maakt hem uitstekend geschikt als je eerste buizenversterker.

 De stereo kit bevat:

8 EL84 + buisvoeten
2 ECC88 + buisvoeten
Print voor elke versterker
2 PP trafo's, al dan niet ingeblikt
2 voedingstrafo's
Dale weerstand
RCA teflon & en vergulde input jacks
Vergulde luidsprekerklemmen
MKP condensatoren (signaal)
Alle onderdelen voor de voeding
Print voor de voeding 

copyright webdesign 2002 aquablue Benny Glass
                                    Heeft u vragen? Wilt u meer informatie? Mail ons: sales@diyparadiso.com