Ultieme monoblok eindtrap met Lundahl Amorphe kern


Deze versterker stond al jaren op mijn wenslijst en is een droom die eindelijk uitkomt, juist op tijd want Lundahl had vroeger geen amorphe trafos en die maken wel degelijk het verschil in een Push pull ontwerp. Het heeft nmlk grote voordelen om een kern te gebruiken die geen geheugen effekt heeft. Voor de rest houd ik het hier bij een korte beschrijving.

Er zijn 2 versies van gebouwd, 1tje met 6BL7 lampen en eentje met KT 66 driver lampen.

Het principe is altijd hetzelfde :

Long tail phase splitter met stroombron in de cathode, deze stuurt de mini power stuurtrap die de interstage gebruikt om de 845 optimaal te kunnen sturen.

Alle signaal kablage is point to point, Mundorf zilverfolie condensatoren in de signaal en combinatie elco mkp mpp in de voeding.

Geen tegenkoppeling en overal hoogwaardige componenten en ringkern voedingstrafos en een paar spoelen op strategische plaatsen.

Verder is hier voor alle lampen negatieve bias voorzien , dit met spanningsregelaars en de commerciele versie bezit ook een inschakel vertraging.

De voedingen zijn beetje verschillend maar beide doen het uitzonderlijk goed qua klank, er is vermogen met hopen en deze versterker blijft verbazen, nmlk een ijzeren hand in een fluwelen handschoen en hij klinkt niet overdreven warm is precies en heeft een uitzonderlijk strakke bas. Weeral een bewijs dat lampen versterkers echt stevige bas kunnen leveren.

De versterker heeft al op meerdere beurzen gestaan en is telkens zeer positief onthaald.

foto van een kleine beurs in Parijs :

Het binnenwerk :-)

Bovenkant trafos

Schemas 6BL7 versie

Zoals je kan bemerken, geen feedback en interstage gekoppeld met een LL1660 amorphe trafo

Schema Voeding

En nu V2.0 de KT66 versie

En zijn voeding

Deze versterker word ook in kit aangeboden, is zeker geen beginnerskit en wij dragen ook geen verantwoordelijkheid wat de veiligheid aangaat .

 


Copyright 2006 Bg webdesign mail for info : sales@diyparadiso.com